BioAktiv CZ
Reference

Farma Dobosz: AktiFer Macro v pšenici

Moravskoslezský kraj, 330 m n.m.
Pšenice

Se společností BioAktiv jsme začali spolupracovat začátkem letošního roku. S vývojem počasí posledních sezón a častějšími přísušky nás zaujala řada listové výživy AktiFer. 

Rozhodli jsme se pro produkt AktiFer Macro. Jedná se o suspenzní hnojivo s optimálním poměrem N, P, K a mikroelementy s přídavkem Epinu jako přírodního stimulantu pro rostliny ve stresu. Aplikovali jsme porost pšenice ozimé v době, kdy trpěl přísuškem a začal ztrácet cenné odnože. 

Aplikace 2 l/ha probíhala bez problému i přes hustou konzistenci přípravku z důvodu koncentrace, vše šlo naprosto pohodově rozmíchat. Už druhý den jsme na porostu viděli změny. Porost se napřímil a působil vitálněji. 

Tuto aplikaci jsme konzultovali se zástupcem společnosti BioAktiv CZ, který ji jednoznačně doporučil. Porostu jsme tak dali čas v čekání na déšť v době, kdy nefungoval příjem živin kořeny z důvodů nízké půdní vlhkosti. Touto aplikací, která proběhla společně s insekticidem, jsme výrazně přispěli k udržení stabilního výnosu a dobré ekonomice pěstování.

S produkty a službami společnosti BioAktiv CZ jsme spokojeni a nadále budeme spolupracovat i v dalších sezónách.  

Související produkty

AktiFer Macro

Vysoce koncentrované suspenzní NPK hnojivo