BioAktiv CZ
Reference

AGROSPOL Hostovice, a. s.

Pardubický kraj, 235 m n.m.
Ječmen

“Produkty firmy BioAktiv CZ s.r.o. již dlouhodobě používáme v chovu prasat na kejdě. Letos jsme začali i s PlantAktivem pro rostliny a při kontrole byl znatelný rozdíl především na jemném kořenovém vlášení, tak jak to vídám běžně v referencích od firmy BioAktiv CZ, proto jsme s ním velice spokojeni.”

Produkty firmy BioAktiv CZ s.r.o. již dlouhodobě používáme v živočišné výrobě,  kde máme chov prasat na kejdě a v minulosti jsme hodně řešili usazeniny a krusty nejen v koncových jímkách, ale skoro v celém kejdovém hospodářství. Díky produktu BioAktiv pro kejdu a hnůj jsme vyřešili aktuální problém a abychom těmto problémům předcházeli přidáváme BioAktiv pro zvířecí krmivo do KS pro všechny věkové kategorie prasat. 

V tomto roce jsme také po dlouhém váhání vyzkoušeli PlantAktiv pro rostliny,  kde jsme si ho vyzkoušeli na jarním ječmenu. Při kontrole byl znatelný rozdíl především na jemném kořenovém vlášení, tak jak to vídám na referencích od firmy BioAktiv CZ. Nejen že bylo bohatší, ale hlavně na první pohled zdravější, což platilo i na spodní část stébel. Rostliny byly také zelenější a měly silnější odnože. To vše se projevilo i na samém konci celé práce, na výnosu. Výnos ošetřeného  pozemku byl 4,52 tuny a kontrola dala 4,22 tuny.

PLODINA/ODRŮDA:  ječmen jarní / Laudis 550
PŘEDPLODINA: kukuřice
PŮDA: písčitá
AGROTECHNIKA: orba
TERMÍN SETÍ: 27.3.2020
VÝŽIVA A HNOJENÍ: v roce 2019 30m3 kejda, močovina 30 + 30 kg
CHEMICKÁ OCHRANA:  Biatlon + Dasch, Caramba 
TERMÍN APLIKACE PLANTAKTIVU: ke konci odnožování 
PŘÍNOS + 3q ( + 7,1%)  =  + 1050 Kč *
PŘÍNOS Větší a zdravější kořenové vlášení a spodní část stébel, silnější odnože

* Cena za tunu komodity (3500 Kč/t), zisk po odečtení nákladů na produkt.

V Hostovicích dne 14.10.2020  

Ladislav Zeman

737 558 958

Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu

BioAktiv pro kejdu a hnůj

kvalitní kejda a méně zápachu