BioAktiv CZ
Reference

Agropodnik Humburky a. s.

Královéhradecký kraj, 230 m n.m.
Řepka
Cukrovka
Ječmen

Jako každý rok i letos jsme aplikovali PlantAktiv pro rostliny do jarních ječmenů, cukrovky a na podzim 2019 jsme aplikovali do řepky. I když PlantAktiv aplikujeme plošně, snažím se dělat vynechávky pro vyhodnocení při vizuální kontrole a pokud čas dovolí, tak se snažíme vyhodnotit do čísel.

Na podzim jsme s odbornou poradkyní z firmy BioAktiv CZ s.r.o. odebírali vzorky rostlin řepky, kde byl znatelný rozdíl především v kořenovém systému – rostliny ošetřeny PlantAktivem měly mnohem silnější, delší hlavní kořen s jemnými kořenovými vlásečnicemi. Znatelný rozdíl byl také v drobtovitosti půdy. Na kontrolním pozemku byla půda slitá, mazlavá a dělaly se hroudy, kdežto tam, kde byl použit PlantAktiv, se zemina krásně drobila. 

Jarní prohlídka porostů na tom nebyla jinak. Jak u jarních ječmenů, tak u cukrové řepy byl bohatý kořenový systém s jemným vlášením, který je důležitý pro příjem živin a vláhy. Rostliny jsou celkově robustnější a zelenější, což bylo pozorováno již během vegetace.  

Všechny tyto rozdíly, které jsme pozorovali v předchozích letech, vedly ke zvýšení výnosu. Věřím, že i letos nám PlantAktiv přinese zlepšení ekonomiky pro náš podnik. 

Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu