BioAktiv CZ
Reference

ZD Rosice u Chrasti

Pardubický kraj, 260 m n.m.
Pšenice

S firmou BioAktiv CZ spolupracuji již pět let. Když k nám poprvé přijela odborná poradkyně, aby nám představila PlantAktiv pro rostliny, nejvíce se mi líbily výsledky, které prezentovala formou referencí přímo z podniků. PlantAktiv pro rostliny jsem aplikoval na jaře do pšenice ozimé, která nebyla po zimě v nejlepší kondici. Na vybraném pozemku jsem udělal vynechávku, aby jsem se přesvědčil o účincích podpůrného přípravku. Výsledky byly přesvědčivé – nárůst výnosu o 5 q. viz reference z roku 2014.

Podpůrný přípravek PlantAktiv pro rostliny používám více jak 3 roky jako standard k základní agrotechnice,  plošně pro všechny plodiny pěstované v našem družstvu. Vidím v něm velký smysl a přínos pro náš podnik a to zejména v posledních dvou letech, kdy jsou extrémní výkyvy počasí. I přes tyto problémy máme stabilní výnos u všech plodin.

PlantAktiv pro rostliny bych přejmenoval spíše na PlantAktiv pro půdu. Na pozemcích, kde se PlantAktiv opakuje, je znát zlepšení.  Půda se lépe zpracovává, je drobtovitější a má lepší strukturu.  Zároveň máme silnou živočišnou výrobu a do půdy dodáváme dostatek organické hmoty. Díky tomu, že PlantAktiv umí tato organická hnojiva lépe využít a z dlouhodobého hlediska tvoří v půdě i více humusu, je znát i synergie aplikace organických hnojiv a PlantAktivu. 

Dále od firmy BioAktiv CZ používám Akti pH pro úpravu postřikové jíchy pro zlepšení účinnosti pesticidní ochrany, protože používáme vodu z vrtu která má 8,2 pH což není vhodné pro efektivní použití pesticidniho ošetření. Největší efekt vidím v použití u insekticidů kde Akti pH zabraňuje degradaci účinné látky již v postřikovači. A také aplikujeme AktiFer Element S – 800  pro doplnění síry během vegetace a řešení zlepšení fungicidní ochrany rostlin. 

 

Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu

Aktifer Element
S-800

Tekuté listové hnojivo pro pozvolné a efektivní dodání síry

Akti pH

Úprava pH postřikové jíchy s barevnou změnou

Akti pH CF

Úprava pH postřikové jíchy