BioAktiv CZ
Reference

AVENA, spol. s. r. o.

Pardubický kraj, 345 m n.m.
Řepka
Pšenice
Kukuřice

S PlantAktivem pro rostliny máme v našem podniku již více jak 4leté zkušenosti a každou sezonu se potvrzuje jeho účinek nejen na plodiny, ale také na půdu. 

  Letos na jaře jsme PlantAktiv aplikovali cíleně na porosty pšenice ozimé a řepky (bohužel jsme nemohli ošetřit již na podzim), které po suchém podzimu a dané zimě byly nevyrovnané, slabé a neodnožené. Prostě porost, nad kterým přemýšlíte, jestli s ním ještě něco dále dělat. Nakonec padlo rozhodnutí a 16.4. jsme samostatně aplikovali PlantAktiv. Nejen, že se přípravek velmi dobře rozpouští a jednoduše aplikuje, ale hlavně je to ŽIVOTABUDIČ. Ke konci června stav porostu vypadá, že by mohl dát průměrný výnos. Tedy s minimální náklady jsme si zajistili zisk. 

  V aplikacích jsme pokračovali v kukuřicích, kde jsme si i pro tento rok udělali vynechávku. Vybrali jsme si k tomu pozemek číslo 6801/2, kde jsou udělány přerušovací pásy a budeme tedy moci vyhodnotit do čísel. Na horní část pozemku jsme aplikovali PlantAktiv a dolní část pozemku jsme neošetřili. Původně jsme očekávali vyrovnanost obou bloků, dle znalosti pozemku se vždy voda a tudíž i živiny splavují do dolní části, ale opak byl pravdou. Když jsme dne 25.7. s odbornou poradkyní firmy BioAktiv CZ jeli na kontrolu, vliv PlantAktivu se opět potvrdil. Rostliny ošetřené tímto podpůrným přípravky byly vyrovnané, větší s bohatším kořenovým systémem, kontrola tedy jak “noty na buben” se světlejším odstínem zelené a mnohem menší. 

PLODINA/ODRŮDA:  kukuřice silážní/ P8000
PŘEDPLODINA: pšenice ozimá
TERMÍN SETÍ: 23.4.2019
PŮDA: lehká písčitá
AGROTECHNIKA: orební technologie
VÝŽIVA A HNOJENÍ: digestát 30m3, amofos pod patu 1q
CHEMICKÁ OCHRANA:  Akris 3l
TERMÍN APLIKACE PLANTAKTIVU: 11.6.2019 společně s herbicidem
Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu