BioAktiv CZ
Reference

Zemědělská a. s., Spálov

Moravskoslezský kraj, 560 m n.m.
Cukrovka
Pšenice

O firmě BioAktiv CZ jsem se dozvěděl na semináři ASZ, jehož je tato firma hlavním sponzorem. Zaujal mne přípravek PlantAktiv pro rostliny, který jsem letos na jaře aplikoval poprvé do pšenice ozimé a cukrové řepy. Na daných pozemcích jsem si udělal vynechávku, tak jak doporučila odborná poradkyně. 

Nejprve jsem žádné rozdíly v porostu nepozoroval, především ne u pšenice. Při servisní návštěvě, dne 25.7., od firmy BioAktiv CZ jsme v porostu odebrali vzorky. Již při procházení byl v pšenici znatelný rozdíl v barvě a odnožování rostlin, které byly ošetřeny PlantAktivem – byly zelenější a měly více odnoží. Kontrolní plocha znatelně trpěla suchem, které bylo v jarních měsících, u nás je to také umocněné pískovými až štěrkovými pozemky. 

Rostliny ošetřeny PlantAktivem tento stres zvládaly mnohem lépe a mohou udržet odnože a více nalít zrna, což je předpoklad stability a zvýšení výnosu. Při sklizni jsme bohužel nemohli přesně vyhodnotit ale odhaduji přínos 2-3q. U cukrové řepy se vliv aplikace PlantAktivu znovu projevil: větší listová plocha, více chrástu a vyrovnané bulvy.

PLODINA / ODRŮDA pšenice ozimá / Reform
PŘEDPLODINA řepka ozimá
AGROTECHNIKA diskování + podrývání + setí
TERMÍN SETÍ 5.10.2018
VÝŽIVA N 170 kg, s každým vstupem 5 kg močoviny
OCHRANA Cougar Forte, Rapid, Bumber Super, Osiris
DATUM APLIKACE PLANTAKTIVU solo aplikace 15.4.2019
Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu