BioAktiv CZ
Reference

Zemědělské družstvo Dolany

Pardubický kraj, 274 m n.m.
Cukrovka

V zemědělském podniku ZD Dolany se PlantAktiv pro rostliny poprvé použil v roce 2014 a od té doby je používán plošně v různých plodinách.

Na středisku v Dolanech působím od loňského roku, kdy jsem se začal seznamovat s tímto přípravkem. Pro letošní sezónu jsem si chtěl také PlantAktiv “osahat” na vlastní kůži. Aplikace do cukrové řepy proběhla společně a herbicidní ochranou ve fázi T2. Z počátku se na rostlinách projevil postaplikační stres herbicidní ochrany, takže kontrolní část pozemku byla vizuálně mnohem lepší, protože zde nebyl použit herbicid kvůli čistotě pozemku. Po 6 týdnech jsem si šel tento pokus prohlédnout a zaujal mne barevný rozdíl mezi aplikovanou a kontrolní částí honu. Při podrobné prohlídce jsem zjistil, že rostliny které byly ošetřeny PlantAktivem mají mnohem větší listovou plochu, jsou zelenější, je zde podpora fotosyntézy a mají na sobě méně světlých míst. Pozoroval jsem také větší kořenové vlášení, které bylo rovnoměrně rozložené v půdním profilu. 

PlantAktiv tedy pomohl rostlinám lépe překonat stres po aplikaci herbicidní ochrany, zlepšil jejich výživu, vitalitu a kořenové vlášení. Vše nasvědčuje tomu, že rostliny budou více odolné případnému stresu a také je zde předpoklad vyššího výnosu.

PLODINA / ODRŮDA cukrovka / Eliška KWS
PŘEDPLODINA Pšenice jarní
AGROTECHNIKA Podzim- podrývání do 50cm, Jaro – kompaktor 
VÝŽIVA Podzim- fugát + inhibitor nitrifikace,

před setím Ureastabil 1,5q, ve vegetaci LAV 1,5q

OCHRANA Phenmedipham,desmhedipham, ethofumesate (T1,T2,T3)
DATUM APLIKACE PLANTAKTIVU 07.05.2019 (T2)
Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu