BioAktiv CZ
Reference

Podorlické zemědělské družstvo – mák, 2019

Pardubický kraj, 540 m n.m.
Mák

Se společností BioAktiv CZ s.r.o. spolupracuji již řadu let, a to k naší velké spokojenosti. Jejich vlajkovou loď PlantAktiv pro rostliny mám zařazen ve standardní agrotechnice u každé plodiny. Vzhledem k tomu, že hospodaříme v nadmořské výšce od 360 do 720 nad mořem, je u nás důležitá podpora zakořenění a výživy především u ozimů, aby rostliny byly dobře připraveny na zimní období. V jarních aplikací nacházím smysl v povzbuzení rostlin na začátku vegetace a případnou přípravu na překonání stresového období. Mohu jen potvrdit každoroční přínos PlantAktivu pro rostliny. Je to jednoduchá aplikace, kterou je možné dělat v tank-mixu. 

Od loňské sezóny také používám Akti pH pro úpravu postřikové jíchy z důvodu zlepšení pesticidní ochrany. Na podzim 2018 se vliv tohoto přípravku radikálně projevil při herbicidním ošetření. Herbicid účinkoval rychleji a snížila se pravděpodobnost oprav. Přitom náklad na Akti pH je řádově v korunách, pesticidní přípravky stojí tisíce korun a přidáním Akti pH se zvyšuje jejich účinnost, finanční přínos je tedy obrovský. Jsem spokojen nejen s produkty firmy BioAktiv CZ ale i s nadstandardním servisem, který poskytují.  

PlantAktiv a Akti pH není pro nás náklad ale INVESTICE!!!

Od té doby, co používáme PlantAktiv se zlepšuje biologická aktivita půdy a na horších půdních stanovištích dosahujeme vysokých výnosů i ve stresových letech jako byl rok 2018. Například v máku s PlantAktivem pro rostliny dosahujeme stabilního výnosů 1,2 tuny, a to i v extrémním loňském roce (roční úhrn srážek byl jen 300 mm).

Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu

Akti pH

Úprava pH postřikové jíchy s barevnou změnou

Akti pH CF

Úprava pH postřikové jíchy