BioAktiv CZ
Reference

Zemědělské družstvo Mír, Ratiboř

Zlínský kraj, 300 m n.m.
Pšenice
Kukuřice

Spolupráce se společnosti BioAktiv CZ je v našem podniku standardem již 5. rokem. PlantAktiv pro rostliny aplikujeme pravidelně a úspěšně do kukuřic. Letos jsme od společnosti BioAktiv CZ aplikovali i listovou výživu z řady AktiFer, tentokrát do pšenice ozimé. Jedná se o moderní listová hnojiva  kombinující výživu a stimulaci.

 Z řady hnojiv AktiFer jsme si vybrali AktiFer SuperPhos + Cu s velkým množstvím fosforu, draslíku a obsahem mědi. Hnojivo také obsahuje množství aminokyselin a EPIN. Aplikována byla doporučená dávka 0,6 l/ha samostatně a aplikace proběhla v době, kdy porost začal sloupkovat.

Aplikaci jsme provedli i s kontrolou, takže jsme měli srovnání s tím, jak se porosty vyvíjí. U aplikovaného porostu již brzy po ošetření byl viditelný rozdíl. Porost působil vitálněji, téměř zmodral. V průběhu vegetace byl zřetelný rozdíl v nárůstu biomasy a prokazatelně se potvrdil i pozitivní vliv mědi na zdravotní stav rostlin. Díky tomu měl aplikovaný porost předpoklad lepšího výnosu.

Aplikaci přípravku AktiFer SuperPhos + Cu jsme vyhodnotili jako velmi přínosnou pro zlepšení ekonomiky pěstování a jako preventivní opatření proti tlaku houbových chorob díky obsahu mědi.

Se společností BioAktiv CZ jsme spokojeni a budeme s ní nadále spolupracovat. 

Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu

AktiFer SuperPhos + Cu

Sofistikované PK + Cu tekuté listové hnojivo s prolinem