BioAktiv CZ
Reference

Selgen, a. s. a Šlechtitelská stanice Úhřetice: pšenice 2018

Pardubický kraj, 237 m n.m.
Pšenice

Ve spolupráci s firmou BioAktiv CZ s.r.o. pravidelně aplikujeme PlantAktiv pro rostliny již od roku 2014, a to do pšenice ozimé v maloparcelkových i poloprovozních pokusech s našimi odrůdami (na ŠS v Úhřeticích především na odrůdu Turandot). Spolupráce se společností BioAktiv CZ s.r.o. je po celou dobu výborná. Disponuje kvalitními odbornými poradci, kteří se jezdí na pokusy pravidelně dívat, hodnotit jejich stav a přínos pro zemědělskou praxi. I proto jsou schopni poskytovat odborné rady ke všem svým nabízeným produktům, což je veliká přidaná hodnota.

Co se týče letošních pokusů, tak ty byly bohužel, díky nepříznivému průběhu počasí v letošním roce,  velice problematické. Selhalo odnožování a zakořenění rostlin v jarní fázi sezony, což negativně ovlivnilo i dopady aplikací CCC či PlantAktivu v tuto dobu a projevilo se to na výsledcích pokusů. I přes to byl letos PlantAktiv pro rostliny rentabilním přípravkem a ukázal, že dokáže přinést ekonomický efekt i v nepříznivých podmínkách.

PlantAktiv pro rostliny přinesl ekonomický efekt +235 Kč/ha (po odečtení nákladů). Tedy pokud by se PlantAktiv aplikoval  tento rok na podniku s 1000 ha tak by jeho celkový přínos byl 235 000,- Kč. Další nespornou výhodou tohoto přípravku je možnost aplikovat společně s jakýmkoliv pesticidním přípravkem a to i s herbicidem.

Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu