BioAktiv CZ
Reference

2018-28

ječmen jarní

Jamenská a.s.
okres Ústí nad Orlicí, Východní Čechy, 609 m n. m.

Firmu BioAktiv CZ s.r.o. a jejich přípravky znám už několik let. Letos jsem aplikoval PlantAktiv pro rostliny plošně do pozdě seté pšenice na podporu rozvoje kořene a odnožení. Ze stejného důvodu jsem aplikoval i do jarního ječmene, také proto, že má kratší dobu vegetace..

Přípravek pro rostliny jsem aplikoval 10.5. společně s herbicidní ochranou na polovinu pozemku a druhou polovinu pozemku jsem aplikoval ve stejném termínu konkurenční přípravek na bázi huminových látek působících přes list rostliny.

Dne 6. 6. jsme s obchodní zástupkyní firmy BioAktiv CZ s.r.o. provedli kontrolu daného pozemku. Po vyrytí vzorku rostlin byl patrný rozdíl mezi aplikovanými rostlinami a to nejen v kořenovém systému. Ječmen s PlantAktivem má více odnoží, je vitálnější a také je viditelné lepší založení klasu. Toto vše je předpoklad zlepšení výnosu tudíž i ekonomiky podniku.

Firma BioAktiv CZ s.r.o. nám také efektivně pomáhá při aplikaci pesticidů. A to přidávání přípravku Tron pH do postřikové jíchy, aby jsme zabránili pěnění při míchání a doplnění vody. Postřikovač je rychleji a více naplněný a také se lépe vyplachuje. Tron pH má také vliv na úpravu pH postřikové jíchy a tím zlepší účinnost daného pesticidu.

PLODINA/ODRŮDA:

ječmen jarní / Kampa

PŘEDPLODINA:

silážní kukuřice

PŮDA / pH:

střední hlinitá / 5,8

AGROTECHNIKA:

klasická orební

TERMÍN SETÍ:

7.4.2018

TERMÍN APLIKACE PLANTAKTIVU:

10.5.2018

HNOJENÍ A VÝŽIVA:

2016 40 tun hnoje, 2,5q Ledek před setím, 10.5. roztok močoviny 0,5q, 11.5. 1q Ledek

CHEMICKÁ OCHRANA:

10.5. Mustang Forte 0,6l + Pixaro 0,2l

31.5. Mandarin 0,9l + Decis Mega 0,15l