BioAktiv CZ
Z tisku

Náš chov č. 05/2021: Efektivní pomoc v živočišné výrobě

3. 5. 2021, BA Tomáš Dolejš

Problémy s kejdovým hospodářstvím a snižováním emisí amoniaku řeší BioAktiv CZ po celé České republice. Tvorba krust a usazenin v podroštových prostorách a jímkách je jedním ze zásadních problémů, které zootechniky a agronomy trápí. S našimi ověřenými produkty bude vaše kejda homogenní, nebude se usazovat a bude lépe odtékat. Tím pádem budete mít vyřešený i problém neustále se snižující kapacity koncových skladovacích jímek, kde následně rovněž dochází k vytváření usazenin a krusty. Naše řešení pro kejdu a hnůj v kombinaci s produkty pro zvířecí krmivo jsou efektivní cestou, jak zásadně zlepšit kejdové hospodářství a ekonomiku chovu.

ZBAVTE SE KRUST A USAZENIN

BioAktiv pro kejdu a hnůj pomáhá mnohonásobně množit aerobní bakterie, které rozkládají a rozpouštějí organické usazeniny. Jejich působením dochází k homogenizaci a vyšší tekutosti kejdy. Pozitivní zkušenosti s rozpouštěním krusty a usazenin v jímce s prasečí kejdou potvrzují naši zákazníci v celé České republice, mezi nimi i podnik Uniagro, s. r. o. „Již po první aplikaci byly vidět známky působení přípravku,“ říká jednatel Karel Silovský.

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ PŘES KRMENÍ NEBO PITNOU VODU

První aplikace BioAktivu pro kejdu a hnůj vyřeší vaše bezprostřední problémy v horizontu 3 měsíců. Pravidelným přidáváním přípravků BioAktiv přímo do krmení (BioAktiv pro zvířecí krmivo), nebo do pitné vody (BioAktiv Salis) budete do budoucna předcházet problémům s homogenitou kejdy. Používání obou přípravků slouží jako prevence tvorby krust a usazenin v podroštových prostorách a následně tedy i v koncových jímkách. Přípravky do krmení nebo vody navíc podporují množení bakterií pozitivně působících v trávicím traktu prasat a skotu. Zažívací systém zvířat je pak schopný krmivo lépe zpracovat a využít z něj více živin. Tím se snižuje konverze krmiva a zvyšují se denní přírůstky. Dále dochází k potlačení patogenních bakterií ve střevech a ke zlepšení celkového zdravotního stavu. Přidávání BioAktivu do krmení nebo vody je komplexním řešením pro předcházení problémům s kejdovým hospodářstvím. BioAktiv pro zvířecí krmivo používá od roku 2011 také podnik Agrodružstvo vlastníků Puklice pro přibližně tři tisíce prasat ve výkrmu, kde mají tímto způsobem kompletně vyřešené kejdové hospodářství a navíc i IPPC. „Jelikož je přípravek BioAktiv pro zvířecí krmivo na BAT listině, rozhodli jsme se s jeho pomocí vyřešit integrované povolení pro snížení emisí amoniaku a také homogenitu kejdy,“ uvádí Ing. Martin Šíma, hlavní zootechnik agrodružstva. 

V  mnoha podnicích chovajících prasata a skot už jsme vyřešili problémy s kejdovým hospodářstvím a rozpustili stovky jímek. Všechny reference našich spokojených zákazníků najdete zde. Nabízíme spolupráci na bázi poradenství a konzultace z hlediska aktuální potřeby vašeho podniku. Spolupracujeme s předními experty na výživu hospodářských zvířat z Holandska, kde se produkty BioAktiv používají ve zhruba 30 % celkové produkce prasat a skotu.

Máte dotazy? Ozvěte se mi!

BA Tomáš Dolejš, jednatel